V nedeljo, 17. 10. 2010 bo v Vitovljah pri Novi Gorici potekal Vitovski kostanjev vzpon z gorskimi kolesi.

Izbirate lahko med krajšim ali daljšim vzponom; krajši je dolg 3,1 km in znaša 300 m višinske razlike, daljši pa 4,1 km s 450 m višinske razlike. Start obeh vzponov bo ob 13:00 v Oseku s parkirnega prostora poleg pokopališča.

Proga poteka 70% po makadamski gozdni poti, ostalih 30% pa po asfaltnih poteh skozi manjša zaselka v Oseku in Vitovljah. Cilj daljšega vzpona je vrh hriba, kjer stoji znamenita vitovska cerkev, krajši pa se konča kilometer nižje na gozdni jasi ob poti. Krajši vzpon ni zahteven in je primeren tudi za vsakega gorskega kolesarskega rekreativca, daljši pa zahteva nekaj več truda in izkušenj. Proga bo označena že en teden pred prireditvijo, tako da si lahko potek vzpona prej ogledate.

Udeleženci bodo morali na mestu starta plačati startnino, ki bo znašala 10 evrov. Vpisnina se bo začela dve uri pred startom, od 11:00 do 12:45. Za udeležbo na kolesarskem vzponu bo plačilo startnine obvezno, po prihodu na cilj pa bo vsak udeleženec prejel kratko majico z logotipom Vitovskega kostanjevega vzpona, topel obrok in pijačo. Zagotavljamo tudi veliko dobre volje, prijetnega druženja in najlepši razgled na spodnjo Vipavsko dolino.

Na dan kolesarske prireditve bo potekal tudi tradicionalni vitovski Praznik kostanja, s pričetkom ob 14:00 na prireditvenem prostoru v Vitovljah.

Na prireditev vljudno vabimo tako kolesarje, ki se boste udeležili kolesarskega vzpona, kot tudi gledalce in obiskovalce celotne prireditve.

Višinski graf:

Google zemljevid trase:

Oglejte si VITOVSKI KOSTANJEV VZPON na večjem zemljevidu.