Priprave na 22. praznik Kostanja v Vitovljah so v polnem teku. Pretekli vikend smo avtohtoni vitovski maron predstavljali tudi na mednarodnem sejmu Gusti di Frontiera, ki se vsako leto ponaša z več sto tisoč obiskovalci. 

 

 

V Gorici je med 28. in 30. septembrom 2018 potekal tradicionalni mednarodni sejem Gusti di Frontiera, kjer lahko obiskovalci okusijo bogat nabor jedi iz številnih držav. Med 373 stojnicami iz vsega sveta, smo člani KTD Vitovlje v sklopu šotora Vipavska dolina, ponujali avtohtoni vitovski maron. Tako smo k predstavitvi destinacije dodali še svoj del in obiskovalce povabili  na prihajajoči 22. Praznik kostanja v Vitovljah. 

Vonj po pečenem kostanju je privabljal radovedne poglede ljudi, ki so lahko v živo spremljali zarezovanje in peko vitovskega marona. Zraven smo jim ponudili še mošt, ki so ga mnogi med njimi poskusili prvič. Našo stojnico je obiskal tudi svetovno znani vloger, ki na svojem You Tube kanalu predstavlja ulično hrano iz vseh koncev sveta. Njegov prispevek si lahko ogledate spodaj. 

Veseli smo, da nas je Mestna občina Nova Gorica povabila k sodelovanju, nas pa že čakata novi promociji v Ljubljani in točilnici  Reservoir Dogs v Kromberku.