Teden vseživljenjskega učenja se je v Novi Gorici zaključil s Parado učenja, kjer je sodelovalo okrog 40 društev in drugih organizacij, ki so svoje delovanje predstavljale na stojnicah. Pred občinsko stavbo je bilo tako moč poizkusiti različne dobrote, poiskati zanimivo knjigo, izdelati cvetje iz papirja in še mnogo drugih stvari. Potekal je tudi kviz, kjer so lahko obiskovalci prejeli zanimive nagrade.

Tudi v Kulturno-turističnem društvu Vitovlje, smo se letos odzvali povabilu Ljudske univerze v Novi Gorici in se v mesto vrtnic podali s posebno vitovsko jedjo. Ponujali smo kostanjeve njoke »sz šimjoucm« in radovedni obiskovalci so si bili enotni, da je jed še kako okusna. Želeli smo predstaviti del projekta »Vitovska kuhna«, ki ga od lanskega leta izvajamo na Prazniku kostanja v Vitovljah. Takrat je mogoče poizkusiti še veliko drugih dobrot iz avtohtonega vitovskega marona.

 Za tiste malo mlajše in mlade po srcu, smo pripravili tudi zanimivo igro »Vitovski spomin«, pri kateri so obiskovalci v 50 sekundah iskali parne kartice z znamenitostmi iz Vitovelj. Nekaj srečnežem je to tudi uspelo in prejeli so kupone, ki jih bodo lahko izkoristili na 22. Prazniku kostanja v Vitovljah v mesecu oktobru.

 

Povezovanje med društvi in spoznavanje njihovega delovanja v lokalni skupnosti je zelo dobrodošlo, zato smo vsakega vabila na tovrstne dogodke še kako veseli.