Oktober je pri nas vselej v znamenju sladkih jesenskih plodov. Letos smo organizirali že 23. Praznik kostanja v Vitovljah – dvodnevno doživetje za vse generacije.

V soboto sta nas zabavala Dejan Vunjak in Ines Erbus, ki sta na prenovljenem prizorišču do jutra rajala z več tisoč glavo množico.

V nedeljo nas je iz prizorišča v živo spremljal Radio Robin, tako ste lahko nekaj napotkov in skrivnosti o peki kostanja slišali iz prve roke naših mojstrov. Tudi letos so se sosednja turistična društva pomerila v peki kostanja, najbolj spretni pa so bili člani Športno kulturno turističnega društva Kromberk-Loke. Sodelovala so še društva iz Šempasa, Ozeljana in Šmihela ter Oseka. 

Poleg pečenega kostanja, so lahko obiskovalci poskusili tudi kostanjeve njoke z gobovo omako in sladke kostanjeve štruklje, manjkala pa ni niti tradicionalna polenta s pršutom. Ves popoldan je potekala tudi igra na srečo »Sreča v jeriči«, z bogatimi nagradami. S svojo neverjetno energijo nas je ves dopoldan zabaval ansambel Modrijani.

Prilagamo nekaj fotografij nedeljskega praznika kostanja, več pa si lahko ogledate na naši Fcebook strani.