Vabljeni na tradicionalni pohod po energijski tematski pešpoti Od Lijaka do Sekulaka., ki bo 19. maja 2019 s startom v Oseku. Sprehodili se bomo skozi pet slikovitih vasic spodnje Vipavske doline: Šmihel, Ozeljan, Šempas, Vitovlje in Osek.

 

Glavni organizator pohoda je Turistična zveza TIC Nova Gorica, pri organizaciji pa sodelujemo krajevne skupnosti in turistična društva iz Šmihela, Ozeljana, Šempasa, Vitovelj in Oseka. 

Pot od Lijaka do Sekulaka razkriva lepote narave in kulturne dediščine, odstira zgodovinske spomine in odkriva skrivnosti, ponuja duhovnost, od nas zahteva energijo, a nam jo tudi vrača. Vodi nas mimo številnih znamenitosti ter spokojnih in skritih kotičkov, okušali bomo tudi domače dobrote. Pridružite se nam!


Podatki o pohodu:

–  Startno mesto: trg ob cerkvi v Oseku ob 8.30
–  Opis poti: pot je krožna, vodila nas bo iz Oseka v Užiče, k Vitovski cerkvi, na Kopitnik, do vzletišča padalcev, mimo naravnega okna Skozno, v Šmihel, v Vitovlje in   nazaj v Osek.
–  Trajanje: 6-7 ur
–  Dolžina poti: 18 km

 Obutev: pohodni čevlji
–  Zahtevnost: kondicijska pripravljenost
–  Vodja poti: Vladimir Lemut
–  Startnina: 7 € (vključuje toplo malico in napitke)
V primeru slabega vremena pohod odpade.


Za dodatne informacije se obrnite na TIC Nova Gorica na Delpinovi ulici 18/b, Telefon: 05 330 46 00, tzticng@siol.net, www.novagorica-turizem.com