Otvoritev praznika  je bila  s torkovim  Posvetom o kostanju.

Sobotni večer  Praznika kostanja je bil glasbeno obarvan  s  Perom Lovšinom, Španskimi borci, Parnim valjakom in Carpe Diem.

V nedeljo dopoldne  se je praznik pričel  športno, z  Vitovskim kostanjevem  vzponom  z gorskimi kolesi. Vzpona se je udeležilo 25 kolesarjev, ki so izbirali med krajšim (od kmetije Malovščevo do prireditvenega prostora) ali daljšim vzponom (od kmetije Malovščevo do Vitovske cerkve).

Popoldne  se  praznik otvorili harmonikaši – Muzikantje izpod Vitovske gore z Andrejo, sledil je pozdrav predsednika KTD Vitovlje Marka Kompare. Program se je nadaljeval s kmečkimi  igrami, kjer so se med seboj pomerila domače  turistično društvo  s turističnimi društvi iz sosenjih vasi v žaganju drv, sledil je prikaz klestenja  kostanja z dreves,…Program je povezovala ga. Judita Vrtovec.

V šotoru so si lahko obiskovalci ogledali razstavo peciva, ki so ga spekle gospodinje iz Vitovelj, za kar se jim najlepše zahvaljujemo,  razstava različnih vrst  kruha, avtorice Majda Pelicon, razstavo rezbarskih izdelkov iz kostanjevega lesa, avtorja  Franka Peršiča ter  razstavo kostanja (in kostanjeve šiškarice), ki jo je vodil Anton Peršič.  V  šotoru je ves čas prireditve potekal  tudi srečelov „Sreča v jeriči”  z lepimi denarnimi nagradami. Prostor je bil okrašen z likovnimi izdelki učencev Osnovne šole Šempas.

Gostom smo postregli s pečenim kostanjem in moštom, polento s pršutom ter z jedmi na žaru.

Praznik se je zaključil s plesom in  zabavo  z ansamblom Malibu.

KTD Vitovlje se najlepše zahvaljuje vsem sponzorjem in vsem ostalim, ki ste pripomogli, da je prireditev  lepo uspela.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tu.

Oglejte si  tudi prispevek na RTV Slo